072-2340274 premiumkeur@gmail.com
Opleveringskeuring nieuwbouw

Opleveringskeuring Nieuwbouw Alkmaar


Ik ben een lokaal bekend bouwkundig expert met 30 jaar ervaring die al voor vele nieuwbouwwoningen in Alkmaar en omstreken een opleveringskeuring heeft uitgevoerd.  Een opleveringskeuring met rapportage kost € 379 inclusief btw

Ik voer opleveringskeuringen uit rondom Alkmaar, Amsterdam, Weesp, Diemen, Muiden, Hilversum, Eemnes , Abcoude, Zaandam. Ik heb al honderden nieuwbouw woningen gekeurd.

☎ 06-29 563 190 of premiumkeur@gmail.com

Lees alle Google recensies van vele tevreden opdrachtgevers

Een groepskorting bij meerdere keuringen is altijd bespreekbaar, vraag naar de voorwaarden en de prijzen door contact met mij op te nemen.

Collectief uw nieuwbouw woning laten keuren is niet alleen financieel aantrekkelijk maar ook bouwkundig gezien erg verstandig. 1 aanspreekpunt en 1 onafhankelijke bouwkundige die het belang van de groep belang behartigd en die precies weet wat voor bouwfouten en gebreken al bij eerdere opleveringskeuringen zijn geconstateerd.

Ik ben 7 dagen per week bereikbaar en u krijgt mij altijd persoonlijk te spreken zodat u direct weet waar u aan toe bent.

In Alkmaar, Amsterdam, maar ook in Diemen, Eemnes, Muiden en Weesp worden de komende jaren vele nieuwbouwwoningen gebouwd.
Kies voor zekerheid en laat u begeleiden door een bouwkundig zwaargewicht met 30 jaar ervaring.

Bij nieuwbouwwoningen worden meer oplevergebreken geconstateerd dan u denkt. Het is dus erg belangrijk om een opleveringskeuring te laten uitvoeren. Vooral bij de kijkdagen is het verstandig om mij mee te nemen zodat bouwfouten vroegtijdig worden ontdekt en de aannemer hier direct op aangesproken kan worden.

Gemiddeld worden er 21 oplevergebreken gevonden. Tijdens de opleveringskeuring van de nieuwbouw woning loopt er een medewerker van de aannemer mee. Hij heeft de opdracht gekregen van de aannemer om het aantal oplevergebreken te minimaliseren, want hoe minder oplevergebreken de aannemer moet herstellen, des te beter voor de aannemer.

U kunt zich misschien wel voorstellen dat als er veel woningen opgeleverd worden dat de aannemer flinke kosten kan besparen als hij honderden oplevergebreken niet hoeft te herstellen

De medewerker van de aannemer is niet altijd even vriendelijk, en kan zelfs zeer onredelijk en intimiderend zijn.

Door mij in te schakelen zal ervoor zorgen dat de geconstateerde oplevergebreken serieus genomen worden en dat deze gebreken door de aannemer hersteld worden.

 

Opleveringskeuring Nieuwbouw 


Vandaag de dag probeert de aannemer de vooropleveringskeuring en opleveringskeuring te combineren. Dit is vooral in het voordeel van de aannemer want hij is minder tijd kwijt aan de oplevering van de woning.

Dit is niet in uw belang. Ik adviseer u om de vooroplevering minimaal twee weken voor de eindoplevering in te plannen. Doe echt uw best om dit af te dwingen bij de aannemer.

Het is verstandig om via een WhatsAppgroep ervaringen met andere toekomstige bewoners te delen. Collectief kunt u veel meer invloed uitoefenen op de aannemer dan als individu.

Tijdens de bouw van nieuwbouwwoningen gaan flink wat zaken fout. Lichtpunten die verkeerd geplaatst zijn, badkamer, indeling niet uitgevoerd zoals afgesproken En heel veel andere zaken die verkeerd zijn uitgevoerd.

Als u de vooropleveringskeuring en de opleveringskeuring op hetzelfde moment laat plaatsvinden kunnen de verkeerd uitgevoerde werkzaamheden vaak niet meer teruggedraaid worden. En wordt u geconfronteerd met een voldongen feit.

U kunt kosten besparen op de opleveringskeuring door deze eventueel zelf uit te voeren, want de rapportage die wij voor u hebben gemaakt bij de vooropleveringskeuring spreekt voor zich. In de rapportage van de vooropleveringskeuring staan grote foto’s zodat u het opleveringsgebrek goed kunt zien.

Alle oplevergebreken die wij tijdens de vooropleveringskeuring geconstateerd hebben staan hier duidelijk in omschreven. Het enige wat u hoeft te doen is de uitgevoerde werkzaamheden en/of reparaties te controleren.

Uiteraard helpen wij u graag met de opleveringskeuring als u zich daar beter bij voelt.

 

 

Opleveringskeuring nieuwbouw (1)
Opleveringskeuring nieuwbouw (2)
Opleveringskeuring nieuwbouw (3)
Opleveringskeuring nieuwbouw (4)

Zeer tevreden. Fred is een zeer enthousiaste professional aan wie geen detail van de te keuren huis voorbij gaat. Hij inspecteert, checkt, onderzoekt, fotografeert, legt uit. Werkt snel en doeltreffend. Hij geeft tijdens de zeer vlotte keuring alvast adviezen, laat niet alleen het probleem zien maar stelt ook gelijk de oplossing voor. Ik heb heel snel een zeer net gedetailleerd rapport gekregen, compleet met foto ’s van de besproken delen van het huis, met een duidelijke uitleg van wat er aan het huis moest gebeuren, op welke wijze, met de kosten erbij, als compleet verslag met een overzichtelijke tabel als samenvatting van de kosten. Zeker een eye opener. Hem vallen zaken op waar een potentiële koper overheen kijkt. Ik raad Fred zeker aan, en mocht ik hem weer nodig hebben, zal ik niet aarzelen hem nogmaals in te huren.

We hebben Fred ingeschakeld voor de bouwkundige inspectie van ons nieuw te kopen huis. Fred is een zeer kundig en ervaren vakman! Hij kruipt in alle gaten en kieren om een goede inventarisatie te maken van de bouwkundige kwaliteit van het huis. Met zijn twee een flinke tijd in de kruipruimte gelegen om alles te inspecteren. Hij ziet dingen die jij niet ziet. Hij betrekt je bij de inspectie en geeft over alle aspecten die hij tegenkomt een advies. Binnen enkele dagen een complete rapportage via de e-mail met bij alle onderdelen een inschatting van de kosten en de kwaliteit van het onderdeel. Zeer tevreden!

We hebben een appartement in het centrum van Alkmaar gekocht, waarbij we het voorbehoud van bouwkundige gebreken hebben opgenomen. Ondanks, dat we vermoedden dat alles in orde was, hebben we voor alle zekerheid een bouwkundig expert in de arm genomen. Heel fijn, dat Fred op heel korte termijn onze nieuwe aankoop kon keuren. Contact met Fred was meteen heel prettig en to-the-point. Na keuring door Fred bleek ons vermoeden gelukkig bewaarheid, maar het geeft toch een heel fijn gevoel, dat een expert het heeft beoordeeld. En de keuring was behoorlijk grondig, waarbij een klein lekje en een doorgeslagen raam aan het licht kwamen. Geen grote dingen dus, maar wel iets om nog even te bespreken met de verkopende makelaar op een moment (voor oplevering) dat er wellicht nog wat te onderhandelen is wie voor deze kosten opdraait. Hij gaf me ook nog een aantal goeie tips in verband met energieverbruik. Je merkt meteen dat hier iemand aan het werk is, die verstand van zaken heeft, dus ik zou Fred dan ook zeker een volgende keer weer in de arm nemen en kan hem van harte aanbevelen!

Fred heeft mij uitstekend geholpen met het keuren van een eengezinswoning in Alkmaar. Door zijn hulp gebreken opgespoord die de verkoper nu gaat verhelpen en die ik zelf niet had gevonden. Ook fijne tips over verbouwen en onderhandelen. Daarnaast is het een directe en vrolijke man die je zeker geld gaat besparen met zijn adviezen!

Verbouwingskosten en verbouwingsadvies


Veel nieuwbouwwoningen in Alkmaar worden casco opgeleverd. De muren worden behang klaar opgeleverd en dit betekent dat alle muren in het huis nog gestukadoord en geschilderd moeten worden.

Hetzelfde geldt voor de vloeren, het hele huis moet meestal nog voorzien worden van vloerbedekking of een houten vloer. Als u een nieuwbouwwoning koopt in Alkmaar kunt u kiezen of u de woning met of zonder badkamer opgeleverd wilt hebben of niet. Als er nog geen badkamer in het huis zit betekent dat deze nog geïnstalleerd moet worden.

Ik heb meer dan 25 jaar als aannemer in Alkmaar gewerkt, Ik kan u precies vertellen wat de bouwkundige ingrepen mogen kosten. U kunt  mij ook allerlei vragen stellen  over verbouwen, of bepaalde bouwkundige ingrepen mogelijk zijn of niet. Ik geef u graag handige tips en kosten besparende oplossingen.

U kunt mij echt alles vragen. De meeste woningkeur bedrijven bieden u deze service niet.

Verbouwen van uw nieuwe woning


Vermijd werklieden van Werkspot en de Marktplaats, want ik ken heel wat mensen die hier hele slechte ervaringen mee hebben.

Aannemers die per direct beschikbaar zijn, zijn doorgaans de minder goede aannemers, want als je in deze hoogtijdagen van de huizenmarkt geen werk hebt dan klopt er iets niet.

Het is belangrijk een aannemer ruim van tevoren te spreken en in te boeken. U wilt natuurlijk zo snel mogelijk nadat het huis opgeleverd is de woning betrekken, en dubbele lasten zoveel als mogelijk te beperken.

Ga er niet van uit dat alles recht en waterpas is in een nieuwbouw woning. Dit is de reden dat u alle vaklieden in uw nieuwe woning vooraf moet laten inmeten. Volg mijn advies aub op want het kan u veel gedoe schelen.

En dan het belangrijkste advies:  Anhydriet vloeren bevatten veel vocht ook al lijken de vloeren droog te zijn. Zodra de vloerverwarming aan gaat, komt het vocht eruit en dit kan veel schade veroorzaken aan de nieuwe vloer. Vooral bij gietvloeren is het enorm belangrijk dat u de Anhydriet vloer vooraf laat meten op het exacte vochtigheidsgehalte. Laat dit altijd doen door de degene die de vloer gaat leggen zodat hij de verantwoordelijkheid niet kan afschuiven.

Wat wordt er geïnspecteerd bij een bouwkundige keuring?


 • De vloerbalken in de kruipruimte
 • De nokvorsten
 • De kilgoot
 • De verholen goot
 • De schoorstenen
 • De dakgoot en hemelwaterafvoeren
 • De dakkapellen indien aanwezig
 • De bitumineuze dakbedekking
 • De loodslabben
 • De boeidelen
 • De houten gootbak
 • De zinken deklijsten
 • De voorgevel, achtergevel, zijgevels
 • De bakstenen
 • Het voegwerk
 • Het pleisterwerk
 • De ramen
 • De kozijnen
 • Het glas
 • De binnen deuren en buitendeuren
 • Deurbeslag
 • De badkamer
 • Tegelwerk badkamer
 • Voegwerk badkamer
 • Siliconenkit badkamer
 • Aarding van de badkamer
 • Ventilatie badkamer
 • De kelder
 • Scheuren in de muren

 

Wat wordt er geïnspecteerd tijdens een bouwtechnische keuring?


 • Aarding groepenkast
 • ISO-chips
 • Bodem isolatie kruipruimte
 • Aanwezigheid van aardpen
 • Dakopbouw
 • Aarding stopcontacten
 • Groepenkaart
 • EPDM dakbedekking
 • Stopcontacten
 • Houtworm in de vloerbalken
 • Brandveiligheid
 • Plafonds
 • Brandbare materialen
 • Giftige brandbare materialen
 • Aanwezigheid rookmelders
 • Inbraakbestendigheid + hang- en sluitwerk
 • Buiten schilderwerk
 • Binnen schilderwerk
 • Keuken
 • De riolering
 • Toilet
 • Tegelvloeren
 • Houten vloeren
 • De open haard
 • De gashaard
 • De windveren
 • De waterborden
 • De windveren
 • De aanbouw

 

Wat inspecteert Premiumkeur tijdens de bouwkundige keuring?


 • De dakpannen
 • Balkon constructie
 • Houten constructie balkon
 • Vloerconstructie kwaaitaalvloer
 • Hekwerk, balkon, constructie en veiligheid
 • Draagconstructie balkon
 • Staalconstructie balkon
 • Betonrot balkon
 • De convector
 • De Cv-ketel
 • Elektrische vloerverwarming
 • Rookgasafvoer
 • Zuurstoftoevoer
 • Aanwezigheid koolmonoxide melder (moet een goedgekeurde rookmelder zijn)
 • De leidingen van de cv-installatie
 • Lekkages cv-ketel en radiatoren
 • Radiatoren
 • Vloerverwarming controleren
 • Vloerverwarming unit
 • Pomp vloerverwarming
 • Inlaatcombinatie
 • Overdrukventiel
 • Thermostaat
 • Elektrische installatie
 • Groepenkast
 • Zekeringen
 • Aardlekschakelaar
 • Fundering op staal

 

Wat inspecteren wij tijdens de bouwkundige keuring?


 • Voegwerk
 • Balkon constructie
 • Houten constructie van het balkon
 • Betonnen constructie van het balkon
 • Hekwerk balkon
 • Draagconstructie van het balkon
 • Staalconstructie van het balkon
 • Betonrot bij het balkon
 • Rookgasafvoer cv-ketel
 • Zuurstoftoevoer cv-ketel
 • Koolmonoxide melder
 • Rookmelder
 • Leidingen van cv-installatie
 • Lekkages cv-ketel en radiatoren
 • Radiatoren
 • Vloerverwarming
 • Vloerverwarming unit
 • Inlaatcombinatie cv-ketel
 • Overdrukventiel cv-ketel
 • Thermostaat cv-ketel
 • Gasleiding
 • De fundering van de aanbouw
 • Vochtonderzoek
 • Vochtplekken, schimmel
 • De fundering
 • Rieten dak
 • Isolatie van de kruipruimte
 • Lekkages dak
 • Loden waterleiding